Dr hab Ewa Ostrowska-Ligęza
Technolog żywności, adiunkt w Katedrze Chemii Wydziału Nauk o Żywności. Promotor prac magisterskich z zakresu chemii i technologii żywności. Od kilkunastu lat prowadzi zajęcia z chemii oraz chemii żywności dla studentów różnych wydziałów SGGW, a także wykłady w języku angielskim dla studentów programu Erasmus na SGGW. Opiekun studentów zagranicznych realizujących projektu naukowe na wydziale w ramach programu Erasmus + i Erasmus Mundus. Wielokrotna uczestniczka programu dydaktycznego Erasmus +, w ramach którego realizowała indywidualny program nauczania w University of Zagreb, Suleyman Demirel University. Kierownik i wykonawca w projektach naukowych finansowanych przez MNiSW oraz NCN. Uczestniczka wielu konferencji naukowych krajowych i międzynarodowych. Autorka i współautorka wielu doniesień oraz publikacji krajowych i zagranicznych, w tym prac opublikowanych w czasopismach naukowych ze wskaźnikiem IF. W 2009 roku otrzymała nagrodę zespołową Rektora SGGW za osiągnięcia dydaktyczne, w 2013 roku nagrodę zespołową Rektora SGGW za osiągnięcia naukowe, a w 2015 roku otrzymała nagrodę indywidualną Rektora SGGW w za osiągnięcia naukowe. Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności – PTTŻ.
Kursy prowadzone przez tego wykładowcę
Chemia dla maturzystów - laboratoria (środa, godz. 16) - Edycja IX - wiosna 2017
Zapisy zakończone
Termin: 29.03.2017 - 12.04.2017
Cena: 240 zł
Wykładowcy: Joanna Bryś, Magdalena Wirkowska-Wojdyła , Ewa Ostrowska-Ligęza
Liczba godzin: 12
Chemia dla maturzystów - laboratoria (czwartek, godz. 14) - Edycja IX - wiosna 2017
Zapisy zakończone
Termin: 30.03.2017 - 20.04.2017
Cena: 240 zł
Wykładowcy: Joanna Bryś, Magdalena Wirkowska-Wojdyła , Ewa Ostrowska-Ligęza
Liczba godzin: 12